keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Talvisota jatkuu

Kirjaa eteenpäin luettaessa kirja alkoi muuttua enemmän sellaiseksi kuin sodan käsitin. Kirjan noin 50 viimeisellä sivulla kuvattiin tykkien räiskyntää ja sitä kuinka miehiä kaatui molemmin puolin. Ensin suomalaiset hyökkäsivät ja vähän sen jälkeen venäläiset hyökkäsivät ja tätä se sitten olikin kunnes jossain kohtaa Venäjä alkoi saada yliotteen sodankäynnissä. Itselleni kirjassa oli sellaisia kohtia, että teki mieli laittaa kirja välillä kiinni. Kirjassa oli muutamia inhottavia kohtia lukea kuten esimerkiksi ne joissa kuvailtiin kuinka miehiltä irtoili ja lenteli ruumiinosia tykkitulen osuessa niihin.

Kirjan loppu oli itselleni hieman vaikea käsittää. Ensin venäläiset tulevat suomen puolelle ilman aseita ja selittävät jotain ja sitten kirjassa jo kerrotaan että kaikki luulivat suomalaisten voittaneen ja rauhanehdot kuitenkin veti mielen katkeraksi. Kaiken kaikkiaan kirja oli todella hyvä ja sitä oli mielenkiintoista lukea. Oli uusi ja mukava kokemus lukea jostain aiheesta mistä tietää niin vähän.

Johanna

1 kommentti:

  1. Hyvä, että kirja antoi uutta ajateltavaa ja uusia tietoja. Eipä sitä sotaelokuvia katsellessa tule ajatelleeksi, että sodassa tosiaan kuluu aika paljon aikaa ihan odotteluunkin... Koko aikaa kaikki eivät taistele, vaan osa tappaa aikaa siellä rintamalinjojen takana. Sota myös varmasti näyttäytyi eri aselajeissa ja eri asemassa taisteleville vähän erilaisena. Ehkä siksi siitä on kirjoitettu niin monta tarinaa...

    VastaaPoista